top of page

Festes i tradicions

Rubí manté vives les festes i tradicions populars gràcies, en bona part, a l'intens moviment associacionista: l'Esbart Dansaire, els Castellers de Rubí, els Diables de la Riera, les Anades d'Olla i moltíssimes més. El calendari festiu és molt ampli!

Sant Galderic Rubí.jpeg

La Festa dels Xatos

La festa dels Xatos és una de les més antigues tradicions del municipi. Des d'antic es realitza aquesta romería per Pasqua fins a l'ermita de Sant Muç i es fan balls tradicionals, entre d'altres actuacions.

 

Festa Major de Sant Pere

A finals de juny se celebra la Festa Major de Sant Pere amb multitut d'activitats culturals i espectacles.

 

Festa del Carrer Sant Jaume

La Festa del Carrer de Sant Jaume és potser una de les més entranyables. Està documentada des del 1845 i té el seu origen en la celebració dels veïns d'aquest carrer per passar a pertànyer a Rubí en comptes del veí Sant Cugat. El carrer és originalment decorat i es fan concerts, activitats infantils i un sopar popular.

Festa Major Petita de Sant Roc

La Festa Major Petita té el seu origen en una misa que se celebra a Rubí des del 1854 en honor a Sant Roc. Des de llavors, la festa, celebrada actualment el segon cap de setmana de setembre, reuneix les tradicions populars de la ciutat: gegants, bèsties de foc, sardanes, etc.

Fira de Sant Galderic

La Fira de Sant Galderic, patró dels agricultors, reuneix productors, artistes i artesans locals entorn al primer o segon cap de setmana d'octubre.

A part d'aquestes festes, el calendari festiu també inclou Sant Antoni Abat, Carnestoltes i les Festes de Nadal i Reis.

 

bottom of page