L'ESGLÈSIA DE SANT PERE

Les excavacions arqueològiques han documentat un petit edifici paleocristià sobre el qual es va construir l'actual Esglèsia de Sant Pere (986). Conserva elements constructius dels segles XI al XIX i decoratius com el retaule barroc i les obres de Rafael Solanic.

Museus, monuments i espais per visitar

MUSEU MUNICIPAL CASTELL

El Castell de Rubí està situat dalt d'un turó des del qual es poden gaudir les vistes de la ciutat. Aquesta fortalesa senyorial d'època mitjana té un pati d'armes i una planta noble amb finestrals gòtics. El seu interior alberga el Museu Municipal, al qual es pot visitar una exposició sobre la història de la ciutat i exposicions temporals.

EL CELLER COOPERATIU

El Celler Cooperatiu (1919-20) és una obra modernista de César Martinell, gran arquitecte de les "Catedrals del vi" a Catalunya. Després de la seva rehabilitació s'ha convertit en un espai de creació i difusió de les arts contemporanies on s'esdevenen actes culturals al llarg de l'any.

MUSEU DE VALLHONRAT

El Museu Etnogràfic Vallhonrat troba el seu origen a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat s'inicià en el col·leccionisme. El Museu s'ubica a la masia familiar i es mostren més de 8000 peces de diferents temàtiques:  invents dels segles XIX i XX, peces relacionades amb el món vinícola, peces arqueològiques, armes i l'obra artística de Pons Cirac.

CONJUNT D'EDIFICIS MODERNISTES

Les cases modernistes van ser construïdes a principis del segle XX per rubinencs que havien fet fortuna a les Amèriques o per industrials barcelonins que van escollir Rubí com a residència d'estiueig. El Rubí de llavors estava envoltat de vinyes i jardins amb fonts i tenia una vida cultural força activa. Un altre edifici modernista bell i representatiu són les Escoles Ribas.

PATRIMONI INDUSTRIAL

A mitjans del segle XIX s'hi van instal·lar diverses fàbriques a la zona de la Riera, principalment tèxtils, que van conviure amb la vida rural de Rubí però que, a partir de la rierada de 1962, li van prendre el protagonisme. En destaquen el Vapor Nou o l'edifici de l'Escardívol, amb les seves naus i xemeneies de maó vist.

PATRIMONI RURAL I NATURAL

Rubí té un ric patrimoni rural lligat principalment al cultiu de la vinya. En destaquen les masies de Can Serrafossà, Can Xercavins, Can Feliu o Can Serra, entre d'altres. Algunes d'aquestes masies són actualment restaurants on es poden tastar plats de la cuina tradicional catalana. El patrimoni natural es pot conèixer a través d'un seguit d'itineraris que permeten conèixer indrets com el Parc de Ca n'Oriol o el Torrent dels Alous.